Евертън - Манчестър Сити, двубой от 37-ия кръг на Висшата лига, стадион "Гудисън Парк", 19:30 часа българско време.

Групата на Ман Сити за мача:

Вратари: Харт, Пантилимон

Защитници: Сабалета, Демикелис, Лескът, Боята, Коларов, Клиши, Компани, Ричардс

Полузащитници: Насри, Милнър, Фернандиньо, Гарсия, Навас, Силва, Туре

Нападатели: Негредо, Джеко, Йоветич, Агуеро

Контузени: Настасич

Прогноза на Gol.bg:
Евертън играе много успешно срещу Манчестър Сити на свой терен в последно време, но този път обстоятелствата са доста по-различни.

Отборът на Роберто Мартинес вече има само илюзорни шансове за топ 4, но едва ли Арсенал ще допусне загуби до края, така че надеждите на "Карамелите" за ШЛ трябва да са се поизпарили. 

От друга страна ако днес гостите стигнат до успеха ще преодолеят най-сериозното си препятствие по пътя към титлата във Висшата лига.

Гостите имат предимство не само заради този факт, но и поради факта, че Евертън е с доста осакатен състав.

За домакините заради контузии няма да играят цели шестима футболисти, а освен това други трима са под въпрос. На всичкото отгоре Бари няма да право да играе срещу "Гражданите", тъй като е тяхна собственост.

Твърдо аут заради травми са Миралас, Овиедо, Гибсън, Пиенаар, Траоре и Коне, а под въпросителна са Дистин, Бейнс и Ягиелка. 

Манчестър Сити ще бъде единствено без Настасич за днешния мач, докато Силва и Навас са под въпрос, но имат значителни шансове да играят.

В последните си две домакинства на "Гражданите" Евертън постига победи, но домакините допуснаха някои грешки в последно време, след като загубиха от Кристъл Палас и Саутхямптън.

"Карамелите" имат 3 успеха и 2 загуби за последните си 5 мача от всички турнири, а гостите са постигнали 3 успеха, 1 равен и 1 загуба за същия брой мачове.

Нашата прогноза е успех за Сити с два гола разлика.

Резултат: Евертън - Манчестър Сити 0:2